Mbajtja e ekipit tuaj të lidhur me teknikën.

Kur punonjësit janë të distancuar fizikisht nga anëtarët e ekipit të tyre, menaxherët e drejtpërdrejtë, kolegët dhe drejtuesit, mund të jetë e lehtë të izolohen dhe shkëputen me të tjerët. Kjo është veçanërisht e vërtetë për punonjësit e punësuar rishtazi që nuk kanë pasur mundësinë të provojnë kulturën e kompanisë.

Por kjo është ajo ku mjetet dixhitale dhe rrjetet sociale mbajnë fuqi të jashtëzakonshme në aftësitë e tyre për të bashkuar komunitetet e punonjësve të shpërndarë gjeografikisht dhe të largët.

Këtu është një listë e mjeteve që rrjetet tona i kanë gjetur të dobishme për të ndihmuar në transferimin e forcës suaj fizike të punës në një të largët:

G-Suite
Kjo mund të jetë një zgjedhje e dukshme, por përdorimi i aftësive të plota që Google duhet të ofrojë do ta bëjë jetën më të lehtë. Përmes Google Hangouts, funksionit të tyre të konferencave dhe bisedave të tyre, gamë të gjerë të aplikacioneve të produktivitetit dhe programeve bashkëpunuese, punonjësit mund të punojnë së bashku pa marrë parasysh se ku janë vendosur duke siguruar një qasje të hijshme dhe të besueshme.

Asana, Monday and Trello
Nëse keni shqetësime në lidhje me stafin tuaj që qëndrojnë në detyrë gjatë punës nga shtëpia duke përdorur mjete të tilla si Asana, e hënë ose Trello mund t’ju ndihmojnë ju dhe punonjësit tuaj të qëndrojnë produktiv dhe të përqendruar. Me funksione, përfshirë listat virtuale për të bërë lista, ju mund të ndani detyra, njoftoni anëtarët e ekipit kur është koha për të shqyrtuar një projekt ose thjesht t’i mbani punonjësit në rrugën e duhur për detyrat që duhen.

MS Teams and Zoom
Siç u përmend më lart, bërja e zakonit për t’u lidhur me punonjësit përmes thirrjeve video është me rëndësi të madhe gjatë këtyre kohërave të largëta. Përdorimi i aplikacioneve për video konferenca siç janë Ekipet e Microsoft dhe Zoom krijojnë më shumë mundësi për komunikim të hapur dhe një rrjedhë të lirë të informacionit dhe reagime, gjë që është thelbësore për ruajtjen e angazhimit të fuqisë punëtore.

Slack
Komunikimi është thelbësor për të gjithë punonjësit, por është edhe më jetik kur bëhet fjalë për stafin e largët. Për t’u siguruar që këta anëtarë të ekipit ndjehen të përfshirë, mund të jetë më mirë të komunikoni mbi të, në mënyrë që të parandaloni ndjenjat e izolimit. Përmes aplikacioneve të komunikimit, siç është Slack, ju mund të krijoni situata të vazhdueshme për punonjësit për të ngritur shqetësime që nuk vijnë në bisedime ekipore ose një-për-ato, ose thjesht për të bërë pyetje të shpejta siç do të bënin zakonisht personalisht.

Mbajtja e një kontakti të ngushtë me punonjësit tuaj dhe mbajtja e niveleve të larta të bashkëpunimit janë dy fusha kryesore për t’u përqendruar kur punoni në distancë. Por këto dinamikë mund të prishen shpejt kur kaloni nga orët e rregullta të zyrave brenda personave në vendet e shpërndara. Këto platforma mund të zbatohen shpejt për të ndihmuar ekipin tuaj të bëjë një zhvendosje të lehtë në punë në distancë pa sakrifikuar cilësinë — ose sasinë — të punës.