Tregu sfidues për punëdhënësit e IT

“Ekziston një oreks i madh për kandidatët me aftësi që mund të ndihmojnë organizatat në projektet e tyre të transformimit digjital, zgjidhjet e ruajtjes së të dhënave, sfidat e sigurisë së të dhënave dhe analizave të të dhënave, si dhe automatizimin e proceseve të tyre.

Ne kemi gjetur sigurisht që kandidatët me këto grupe aftësish janë në një kërkesë kaq të lartë sa që kur duan të ndryshojnë vendet e punës, ata zakonisht kanë disa oferta pune për të zgjedhur nga punëdhënësit dhe punëdhënësit duhet të veprojnë shpejt dhe të vendosin ofertën e tyre më të mirë në tryezë për t’i dhënë një shans për të tërhequr këta kandidatë, “thotë Sarah Bills, menaxher rajonal për Wellington në Absolute IT.

Shkathtësitë në kërkesë

Edhe një herë, Menaxhimi i Projektit, Analiza e Biznesit dhe Zhvillimi i Softuerit kryesojnë listën e aftësive në kërkesë për rajonin Wellington. Ky është një kontrast i ashpër nga viti i kaluar kur Agile debutoi në krye të listës më të aftësive të kërkesës dhe profesionistëve të të dhënave / bazës së të dhënave në numrin katër, gjë që tregon se punëdhënësit e Wellington mund të jenë duke zvogëluar kërkesat e tyre dixhitale.

Ajo që është veçanërisht interesante është kur kaloni referencën midis aftësive të disponueshme dhe aftësive në kërkesë, shfaqet një pamje e qartë e hendekut të aftësive në fusha të caktuara.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për referencë të kryqëzuar midis aftësive të disponueshme dhe aftësive në kërkesë, shfaqet një pamje e qartë e boshllëqeve të aftësive në rajon. Kur ekzaminohet, bëhet e qartë se Inteligjenca e Biznesit, Të dhënat & Baza e të dhënave dhe aftësitë Digital & Cloud janë pikat më të mëdha të dhimbjes për punëdhënësit pasi kërkesa tejkalon furnizimin.

“Wellington është një treg i drejtuar nga kandidatët dhe ne presim që kjo të ndodhë për të ardhmen e parashikueshme. Punëdhënësit e kursyer të IT po përdorin disa strategji për të tërhequr talentin e IT. Përfitimet jo-financiare, siç janë puna në distancë, kushtet fleksibël të punës dhe një kulturë pune argëtuese dhe bashkëpunuese janë të gjitha aftësitë më të buta që hyjnë në lojë kur ofrojnë një pozicion. “